Wandeltochten in Frankrijk - Rosieres

Wandeltochten en andere activiteiten omgeving Rosières en Le Puy

Nog even iets meer over de activiteiten die u op La Garnasette kunt ondernemen.

Natuurlijk kunt u wandelen. Voor de wandeltochten, startend meteen vanaf  'La Garnasette', hebben we van ruim twintig tochten de routebeschrijvingen en kaartmateriaal voor u in bruikleen en we kunnen u adviseren over de zwaarte van de tochten.
Verder zijn er auto- en fietstochten en ruiterroutes in de omgeving uitgezet; zowel fietsen als paarden zijn in de omgeving te huur.
Er zijn roei- en zwemmogelijkheden en in verschillende dorpen zijn gezellige streekmarkten en oude kerkjes te bezichtigen.

De middeleeuwse stad Le Puy, met de kathedraal, oude straatjes en bezienswaardigheden is zeker een bezoek waard. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een bezoek aan een biologische bakkerij, kaasmakerij of geitenboerderij.

Ook op muzikaal gebied is er veel te beleven: eind augustus wordt er een festival van klassieke muziek georganiseerd, en in september zijn er in Le Puy de Renaissancefeesten.

Hieronder vindt U een voorbeeld van een weekprogramma van wandelingen, maar we hebben nog heel veel andere wandelmogelijkheden, met kaarten en beschrijvingen. Het is ook mogelijk om al Uw tochten vanuit La Garnasette te maken, zodat U de auto kunt laten staan. Verder kunnen wij U adviseren m.b.t. moeilijkheidsgraad e.d. van de tochten, bezienswaardigheden, bezoeken etc.
PR 237 Circuit du Point de Vue de Roiron
8 km + 1 km aanlooproute, vanuit La Garnasette. Hoogte 668 - 935 m. Ongeveer 2,5 uur. Bijzonder kerkhof in Rosières, met in steen gehouwen kruisweg. Bij Roiron een 'table d'orientation', vanwaar een prachtig uitzicht over alle toppen in het gebied en het bijzonder grillige ravijn Corboeuf. Mooie verken- en inlooptocht voor een eerste dag.

PR 234 Circuit de Pied de Jorance
8 km. Ongeveer 2 uur. Startpunt een kwartier rijden met de auto. Hoogte 706 - 910 m. Zicht op Suc (=top) de Jorance (1188 m) en de Mont Gros (1170 m), men komt langs een oude metier ferrer waar de paarden werden beslagen en een lavoir, wasplaats.

PR 236 Circuit de la Galoche
16 km. Ongeveer 5 uur, vanaf La Garnasette. Hoogte 668 - 910 m. Het ravijn Corbouf wordt aangedaan, langs een oude spoorlijn, de Galoche, over een beekje, uitzicht op de gorges (=bronnen) van de Suisesse.

PR 238 Circuit des Hauts de Beaulieu
23 km. Ongeveer 6 uur vanaf La Garnasette. Hoogte 557 - 869 m. Op deze tocht twee kastelen, nl van Adiac en Mounès, XVe eeuw. Zeer bosrijk, de rots van Castaros en de Mont Gerbizon, een four communal (broodbakoven) in het gehuchtje Varenne, prachtig panorama op de bergen van de Meygal, Pic de Lizieux en Mont Mézenc. Bij de bronnen van Serville is tot 1966 mineraalwater gebotteld dat zeer heilzaam is bij allerlei nierkwalen.

PR 225 Circuit des Bois Noirs
12 km. Ruim 3,5 uur. Startpunt 10 min. rijden. Hoogte 562 - 900 m. Langs de ruïnes van het kasteel St. Quentin uit 1090, prachtig uitzicht op de Loire, het kasteel van Lavoute Polignac.

PR 227 Circuit du Bois de Brousse
10 km. 3 uur, zelfde startpunt. Hoogte 562 - 790 m. Zeer mooie tocht, na een nat voorjaar zelfs watervalletjes. Deze tochten kunnen ook op één dag gecombineerd worden.

PR 189 Circuit du Grand Testavoyre
17 km. Ongeveer 5 uur. Hoogte 1040 - 1436 m. Startpunt 30 min. rijden. Er wordt a.h.w. om de Grand Testavoyre (hoogste top van het Massif du Meygal) heengetrokken. Het vulkanische gesteente, lava en graniet zijn goed zichtbaar bij de Mont Mounier, verder bosrijk, hier en daar vochtig vanwege de vele stroompjes; wilde frambozen in augustus.

PR 319 Circuit du Plateau de la Madeleine
14 km. Ongeveer 4,5 uur. Hoogte 540 - 906 m. Startpunt 20 min. rijden. De Mont de la Madeleine, vulkanisch, enorm plateau vanwaar uitzicht over de keten van de Forez-Auvergne-Velay-Boutieres. Verder een kleine grot, de Cave St. Régnier, waar rituelen voor de godin Isis zouden zijn uitgevoerd. Mooie gezichten op de Loire, prachtige natuurtocht.

PR 309 Circuit du Val d'Ance et des Combres
17 km. Ongeveer 5 uur. Hoogte 487 - 840 m. Startpunt 25 min. rijden. Heel oud pre-Romaans gehuchtje Sarlanges (jaar 986), langs en over de rivier de Ance die ontspringt in de Puy-de-Dome, diverse fonteinen en oude drinkbakken voor het vee, ook lavoirs, waar vrouwen soms nog de was doen.

Deel op:
Volg ons op: Volg ons op Facebook